In deze masterclass geeft Rob Timmermans, Directeur bij Impact Groep, aan de hand van een uitgebreid stroomdiagram per stap aan wat van de adviseur wel en niet wordt verwacht bij een verkort hypotheekadvies voor verduurzaming.

Als consumenten hun woning willen verduurzamen en hiervoor een advies over financiering willen hebben, is het mogelijk om een verkort advies te geven. Verkort hypotheekadvies bij verduurzaming is al langer toegestaan (AFM-leidraad Dienstverlening op maat), maar voor veel adviseurs bleef onduidelijk wat nu precies wel en wat niet kan. Om de kaders voor dit verkorte advies te verduidelijken is in opdracht (2021) van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Financiën, door KPMG een onderzoek uitgevoerd. Hier zijn ook partijen zoals Adfiz, OvFD, Verbond van Verzekeraars en Vereniging Eigen Huis bij betrokken.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal naar aanleiding van het onderzoek het visiedocument ‘Dienstverlening op maat’ aanpassen. Hierdoor krijgen hypotheekadviseurs duidelijke handvatten voor de mogelijkheden voor dienstverlening op maat (verkort advies). In deze masterclass geeft Rob Timmermans, aan de hand van een uitgebreid stroomdiagram per stap aan wat van de adviseur wel en niet wordt verwacht. Aan de hand van praktische voorbeelden wordt uitgelegd hoe je op correcte wijze gebruik kunt maken van de mogelijkheden die een ‘Verkort advies’ biedt.

Deze masterclass wordt aangeboden door Argenta