Stefan Groot is senior-huizenmarkteconoom bij RaboResearch. In deze masterclass belicht hij de belangrijkste en meest opvallendste trends die de huidige Nederlandse huizenmarkt kenmerken en werpt hij samen met de HypoVak-bezoeker een blik in de toekomst.

De huizenprijzen stijgen na een korte onderbreking weer hard. Hoe zal de markt zich op de korte én lange termijn ontwikkelen? Welke trends voorzien we op het gebied van nieuwbouw en verduurzaming? En wat is er nodig om de grote uitdaging waar de woningmarkt voor staat – het vlot trekken van de nieuwbouw en het verduurzamen van bestaande woningen – tot succesverhalen te maken? Het zijn slechtst enkele van de grote vragen die in deze masterclass centraal staan en waarop huizenmarkteconoom Stefan Groot zijn licht laat schijnen.

Stefan Groot

Stefan Groot is senior-huizenmarkteconoom bij RaboResearch. Hij houdt zich bezig met thema’s als de dynamiek op de huizenmarkt, het woningaanbod, woningmarktbeleid en regionale en stedelijke economie. Hij studeerde economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en is tevens aan deze universiteit gepromoveerd. Na zijn promotie werkte hij tot 2014 als postdoctoraal onderzoeker bij de Vrije Universiteit en daarna tot 2021 als econoom bij het Centraal Planbureau.

Deze masterclass begint om 11:15 uur en wordt mogelijk gemaakt door Rabobank