Dagvoorzitter Donatello Piras ontvangt in het plenaire middagprogramma D66-politica Alexandra van Huffelen. Met haar blikt hij in een interview gesprek terug op de periode dat Van Huffelen staatssecretaris Digitalisering was in het laatste kabinet Rutte.

Welke ontwikkelingen binnen het woondomein zijn haar in die twee jaar het meest opgevallen en welke grote en invloedrijke stappen zijn er gezet die ook het werkterrein van de adviseur raken. Maar ook het belang van samen optrekken, open staan voor verandering en de consument de regie geven. En welke boodschap heeft zij voor de hypotheekadviseurs die nu nog aan de digitale zijlijn staan?

Alexandra van Huffelen was van begin 2022 tot de zomer van 2024 staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering in het kabinet Rutte IV. Daarvoor was Van Huffelen staatssecretaris van Financiën (Toeslagen en Douane) in het kabinet Rutte III. Voordat ze in 2020 de overstap maakte naar het kabinet was Alexandra van Huffelen onder meer Lid van de Eerste Kamer, Directeur GVB in Amsterdam en Wethouder Duurzaamheid in Rotterdam. Alexandra van Huffelen heeft zich begin september kandidaat gesteld voor het partijvoorzitterschap van D66.